Jaarthema

Ons jaarthema voor het schooljaar 2022 - 2023 is: "Mozaïek in de boekskes"

Jaarlijks nemen we deel aan het project "Liever Lezen" vanuit de PXL. Doorheen de voorgaande jaren hebben we geïnvesteerd in tal van leesboeken voor de kleuters en leerlingen van de lagere school.

Dit schooljaar zullen we werken rond lezen, van stripboeken tot leesboeken, van reclame tot krantenartikels.

Meer dan 100 leerlingen van Basisschool Mozaïek uit Houthalen namen het voorbije schooljaar deel aan het unieke project KUNSTKUUR.

Na een drie jaar lange samenwerking met de Academie van Hasselt sluiten ze het project in schoonheid af met een prachtige tentoonstelling in de bibliotheek Van Houthalen-Helchteren.

Het thema “Sterren in de Mozaïek” resulteerde in de meest speelse, fantasierijke en knettergekke creaties. Zo getuigt ook het affichebeeld van de expressiviteit van de leerlingen.

Nog tot eind november kan je de kunstwerkjes van onze jonge kunstenaars van het voorbije KUNSTKUUR jaar bewonderen.

Ons jaarthema voor het schooljaar 2021 - 2022 is: "Sterren @ Mozaïek"

Sterren in de ruime betekenis van het woord. Dit kan gaan van filmsterren tot uitblinken in een bepaald thema. Kinderen hebben de kans om hun talenten te laten zien.

Voor het welbevinden werken we met "Sterren van de maand" waarbij elke maand 1 leerling per klas in de spotlight wordt gezet.

Ook tijdens de lessen kunst wordt er gewerkt rond dit thema. Hieronder zien jullie een aantal foto's die gemaakt werden tijdens de kunstlessen, van het 1e leerjaar tot het 6e leerjaar

Ons jaarthema voor het schooljaar 2020 - 2021 is: " Een reis door de ruimte"

Samen met de leerlingen wordt er gewerkt rond het thema ruimte. Dit zowel in de algemene lessen, als tijdens de lessen van Kunst.

Op ruimtereis tijdens de gedichtendag!

 

In de tweede kleuterklas vertrokken de kinderen op ruimtereis tijdens de week van de poëzie. Ze vetrokken samen met de juffen op de Nationale gedichtendag. Kijk en luister maar even mee!

Helikopters en vliegtuigjes maken in het 2e leerjaar

Thema ruimte, dat betekent vliegen!

In het tweede leerjaar maakten de kinderen zelf vliegertjes en helikopters en ze mochten deze dan uiteraard ook uittesten.

Ook in het 1e leerjaar zijn de kinderen aan de slag gegaan met knutselwerkjes.

Ze leerden raketten tekenen, en probeerden deze ook uit.

bekijk het filmpje om een deel van het proces te zien.

GO! Next Mozaïek

Huidevettersstraat 3, 3530 Houthalen
011 51 60 43
secretariaat@mozaiekhouthalen.be
https://www.mozaiekhouthalen.be
Scroll naar boven